nieuws

Enschede heeft oplosssing voor gat van 68 miljoen

Dekking voor miljoenentekort Enschede
Dekking voor miljoenentekort Enschede
De gemeente Enschede heeft een manier gevonden om het tekort op het grondbeleid te dekken. Het gaat om 68 miljoen euro voor volgend jaar, dat grotendeels uit de reserves moet komen.
Om de algemene reserves weer aan te vullen, wordt er de komen de jaren flink gespaard. Ook was er al geld opzij gelegd voor andere projecten die nog niet zijn gestart of niet meer doorgaan. Dat wil Enschede ook gebruiken. 
Toch moet er volgend jaar ook 13,5 miljoen bezuinigd worden. Het gaat dan om een eenmalige bezuiniging. Burgemeester en wethouders denken dat dat haalbaar is. Waar die 13,5 miljoen precies vandaan moet komen is nog niet helemaal duidelijk, maar wethouder Van Hees heeft daar wel ideeën over. De gemeenteraad van Enschede praat in het najaar over het dichten van de gat in de begroting.
Verlies op grond lager maar tekort hoger
Ambtenaren in Enschede hebben op verzoek van de gemeenteraad de hele zomer doorgewerkt om alle lopende en toekomstige projecten door te rekenen. Daaruit kwam naar voren dat Enschede een verlies moet nemen van 63 miljoen euro op aangekochte grond, die niet bebouwd kan worden omdat er veel minder vraag is naar woningen, kantoren en bedrijventerreinen. Dat verlies blijkt nu met 61 miljoen euro iets lager uit te vallen, maar over dit jaar moet Enschede waarschijnlijk ene verlies boeken van 7 miljoen euro waardoor het tekort toch hoger uitpakt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.