Nieuws

Dierenpolitie haalt 61 verwaarloosde honden uit huis in Twente

Tientallen verwaarloosde honden uit huis in Twente gehaald
Tientallen verwaarloosde honden uit huis in Twente gehaald © Inspectiedienst LID
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenpolitie hebben vorige week 61 honden in beslag genomen die in een woonhuis in Twente zaten. De honden hadden een vervuilde vacht en de vloer van het huis lag bezaaid met uitwerpselen en was doordrenkt met urine. De honden leefden in donkere ruimtes, kattenbenches of kastjes.
De dieren werden aangetroffen tijdens een controle bij de woning. De inspecteurs waren eerder al bij het huis geweest naar aanleiding van een melding. Toen troffen de inspecteurs 25 honden in het huis aan, waarvan sommige slecht verzorgd waren. In overleg met de eigenaresse van het huis zijn maatregelen opgelegd om de situatie te verbeteren.

Verstoppen

Vorige week gingen de inspecteurs opnieuw op bezoek bij de vrouw die de honden hobbymatig hield. Toen bleken er een stuk meer dieren in het huis te zijn. De eigenaresse probeerde tijdens de controle nog een deel van de honden in kastjes en benches te verstoppen, maar die werden allemaal ontdekt. Ook troffen de inspecteurs vier vogels aan in smerige kooien.
De situatie van de honden was dus niet verbeterd, maar juist verslechterd ten opzichte van de eerste controle. Vandaar dat alle dieren in beslag zijn genomen. De honden zijn opgevangen en zijn nagekeken door een dierenarts. Er is aangifte tegen de eigenaresse gedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.