Sport

Turntrainer Vincent Wevers berispt door KNGU

Turncoach Vincent Wevers
Turncoach Vincent Wevers © Orange Pictures
Gymnastiekbond KNGU heeft de Oldenzaalse turntrainer Vincent Wevers berispt omdat hij oud-turnsters heeft benaderd. Het contact gebeurde tegen de afspraken in en ongevraagd en werd door de betrokken turnsters als intimiderend ervaren.
De oud-turnsters hebben de klachten overgebracht aan het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Dat blijkt uit een brief die in handen is van NRC Handelsblad en het Noordhollands Dagblad. Volgens beide kranten ontving het ISR meerdere klachten over de handelwijze van Wevers.

Onderzoek

Wevers is een van de turncoaches tegen wie een onderzoek loopt sinds afgelopen zomer na een bekentenis van turncoach Gerrit Beltman talloze getuigenverklaringen opdoken van (oud-)turnsters over wangedrag van coaches. Wevers werd zelfs enige tijd geschorst maar staat sinds november weer in de zaal. Hij kreeg ook toestemming zijn voormalig pupillen te benaderen, mits die daarmee instemden.
Wevers blijkt niet aan die voorwaarde te hebben voldaan, waarna de KNGU de versoepeling dat Wevers contact mocht zoeken met voormalige pupillen terugdraaide.

Beschuldigd

Wevers werd afgelopen zomer door oud-pupil Joy Goedkoop bij de NOS beschuldigd van fysiek geweld. Wevers ontkende de aantijging niet veel later.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.