nieuws

Toekomst somber voor zwembad De Plump Westerhaar

Zwembad De Plumb in Westerhaar
Zwembad De Plumb in Westerhaar
De toekomst van zwembad De Plump in Westerhaar ziet er somber uit.
Als er niet snel een partij wordt gevonden die het zwembad van de gemeente Twenterand wil overnemen, gaat het dicht. Belangstellenden hebben nog 7 dagen om zich te melden bij de gemeente Twenterand. "Tot nu toe heeft nog niemand zich voor het openluchtzwembad in Westerhaar gemeld", zegt voorzitter Jan Kuilder van de raadswerkgroep zwembaden, dat zich bezighoudt met de zwembadproblematiek in de gemeente Twenterand.

Wel belangstelling voor De Groene Jager

Belangstelling is er wel voor De Groene Jager in Den Ham, het andere zwembad in de gemeente Twenterand dat alleen open kan blijven als het wordt geprivatiseerd. De raadswerkgroep heeft gesprekken gehad met meerdere partijen, onder wie inwoners van Den Ham en commerciële partijen.
Belangstellenden voor de twee zwembaden kunnen zich tot 28 september melden bij de gemeente. Kuilder verwacht dat nog enkele partijen interesse zullen tonen, maar het zal volgens hem niet storm lopen.
De gemeente Twenterand wil van de zwembaden af, omdat ze te duur zijn. Twenterand heeft momenteel vier zwembaden. Jaarlijks kost het openhouden van alle baden de gemeente bijna 1 miljoen euro.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.