Talent voor lokale journalistiek gezocht

Ben jij het talent dat we zoeken: een startende journalist met de ambitie om het nieuws bij de lokale omroep in jouw regio te verslaan? Solliciteer op deze vacature en draag bij aan het versterken van de lokale journalistiek!

Wie wij zijn

De lokale omroepen, de regionale omroepen en de NOS gaan zich een jaar lang samen inzetten om de nieuwsvoorziening in heel Nederland op lokaal niveau te versterken. Lokale journalistiek speelt een cruciale rol in het geven van betrouwbare en onafhankelijke informatie en het controleren van lokale democratie. Voor dit project zijn wij op zoek naar ruim 60 journalisten die in de regio aan de slag gaan.

Ben jij een startende journalist en wil je als verslaggever/redacteur aan de slag voor de lokale journalistiek, lees dan verder.

Wat je gaat doen

Je gaat aan de slag als verslaggever/redacteur in de regio. Samen met collega’s van de regionale en lokale omroepen verzorg je het nieuws in een gebied dat jij al kent of waar je een verbinding mee hebt.

Als verslaggever/redacteur pitch je ideeën voor nieuwsonderwerpen, doe je je research, produceer je eigen verhalen om vervolgens op pad te gaan voor interviews en reportages (video én met verhalen voor online). Dit doe je zowel alleen als samen met andere ervaren verslaggevers en redacteuren.

Het nieuws maak je primair voor de lokale en regionale omroep waar je gestationeerd wordt, maar het kan mogelijk ook door de NOS gebruikt worden.

Waar je werkplek zal zijn, op welke redactie je komt te werken, wat de exacte inhoud van je rol is en wie je nieuwe collega's worden, hangt allemaal af van de plek waar je terecht komt. En dat is weer afhankelijk van jouw regiovoorkeur en waar een plek beschikbaar is. Dit kan zijn bij een regionale of een lokale omroep in een van de 13 regio's.

Wie je bent

Je bent een nieuwsgierige journalist (in spe) die gelooft in het belang van lokale en regionale journalistiek. Je hebt maximaal 2 jaar relevante (werk, stage of vrijwilligers) ervaring bij een landelijke, lokale of regionale omroep.

Je voelt je verbonden met de lokale cultuur, politieke thema’s en speerpunten in het gebied waarvoor je solliciteert. Je hebt daartoe een relevant netwerk of bent in staat om dit op korte termijn op te bouwen. Voor jou is het geen probleem om in de avonden of in het weekend te werken, nieuws is er immers 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Je hebt alles in huis om de nieuwsvoorziening op lokaal en regionaal niveau te versterken: een neus voor nieuws, je weet je vast te bijten in onderwerpen en deze te vertalen in (online) reportages.

Jouw nieuwsverhalen over mensen, organisaties en de lokale overheid zijn origineel in opzet, verfrissend in taal en verrassend door de gekozen invalshoek. Ze raken de maatschappelijke discussie en zijn altijd actueel, regionaal of landelijk. Je zoekt verdieping en geeft duiding waar dat nodig is. Je bent vertrouwd met camjo of mojo en je kunt multimediaal denken en werken.

Enthousiast geworden? Klik dan hier voor meer informatie en om te solliciteren.

Meer over dit onderwerp:
VACATURES EN STAGEPLAATSEN
Deel dit artikel: