Nieuws

Vier Overijsselse gemeenten zien aantal inwoners vorig jaar dalen

Bevolkingsgroei bleef in vier Overijsselse gemeenten achter
Bevolkingsgroei bleef in vier Overijsselse gemeenten achter © Archief RTV Oost
Vier gemeenten in Overijssel gingen er vorig jaar in inwoners op achteruit. Dat blijkt uit recent bijgewerkte CBS-cijfers. Hengelo, Haaksbergen, Oldenzaal en Twenterand zagen het inwoneraantal krimpen het afgelopen jaar. De grootste groei maakte Zwolle door en ook Borne valt op in positieve zin.
Meer sterfgevallen, minder immigratie en voorlopig nog weinig 'coronababy's': het gaat niet hard met de bevolkingsgroei in Overijssel. Toch laten de meeste gemeenten in Overijssel nog wel een plusje zien.

Zwolle in de plus

De grootste plus is voor Zwolle dat het inwoneraantal afgelopen jaar met 985 mensen zag stijgen. Die stijging kan veroorzaakt worden door mensen die naar de stad verhuizen, geboortes of immigratie.
Ook Borne valt op. Waar de meeste dorpen een kleine groei laten zien, groeide het aantal inwoners in Borne met maar liefst 355. Dat komt uiteraard door de verdere ontwikkeling van nieuwbouwwijk Bornsche Maten, waar ook veel mensen van buiten Borne naar toe verhuizen.

Hengelo stad in het rood

Bijvoorbeeld veel Hengeloërs, wellicht verklaart dat ook wel de dip waar de stad mee te maken had vorig jaar. Hengelo was de enige stad in Overijssel dat het aantal inwoners zag dalen. Hengelo kwam uit op een negatief saldo van 83. Ook Haaksbergen (-83), Oldenzaal (-134) en Twenterand (-38) zagen het aantal inwoners dalen.
Wil jij nou weten hoe het zit met de bevolkingsgroei in jouw gemeente, kijk dan op onderstaand kaartje.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.