Nieuws

In Goor hopen ze op vrijdag de ijzers onder te kunnen binden

De inwoners van Goor met een jaarkaart van de plaatselijke ijsclub moeten nog zeker tot vrijdag wachten voordat ze het natuurijs van IJsbaan 't Slag op kunnen. Ondertussen wordt er door de ijsmeesters hard gewerkt om de baan te prepareren.
"Het ijs is nu nog maar zeer matig, laat ik het zo zeggen", zegt voorzitter André Bouma van de Goorse IJsclub. "We hebben met angst en beven zitten kijken hoeveel het gesneeuwd heeft de afgelopen dagen waardoor er een enorme isolatielaag op het ijs is gekomen. Dat doet iets met de kwaliteit en met de dikte van het ijs."
Vannacht heeft het niet al te hard gevroren en dus is het ijs op sommige plekken nog steeds niet dik genoeg. De ijsmeesters hopen vandaag de sneeuw er af te kunnen halen. "Als het de komende twee nachten hard genoeg vriest dan hopen we vrijdag open te kunnen gaan", zegt Bouma.

Alleen jaarkaarthouders

De baan is dan alleen geopend voor mensen die een jaarkaart hebben gekocht. "Anders kunnen we niet aan de coronamaatregelen voldoen", zegt Bouma. Inwoners van Goor konden tot afgelopen vrijdag nog een kaart kopen en tientallen mensen hebben daar nog snel gebruik van gemaakt.
Omdat er onder de jeugd nog heel veel kinderen zijn die nog nooit op natuurijs geschaatst hebben, kunnen kinderen tot en met twaalf jaar nog wel een kaart kopen.
De IJsclub gaat aan de slag om de ijsbaan vrijdag te kunnen openen
De IJsclub gaat aan de slag om de ijsbaan vrijdag te kunnen openen © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.