Nieuws

Bedrijfspand in Almelo gesloten na vondst grote hennepkwekerij

Hennep
Hennep © RTV Oost
Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo heeft een bedrijfspand aan de Parmentierweg gesloten, nadat de politie er een grote handelshoeveelheid hennep aantrof. Op grond van de Opiumwet wordt het pand voor de komende 6 maanden gesloten.
Na een melding van oplettende medewerkers van netbeheerder Cogas kwam de politie de hennepkwekerij op het spoor. De medewerkers waren in de buurt van het pand aan het werk en roken een sterke hennepgeur.

Zeer professionele kwekerij

De politie heeft een onderzoek ingesteld en trof in het bedrijfspand een grote en zeer professionele hennepkwekerij aan. Het pand was compleet ingericht voor het telen van hennepplanten.
In twee kweekruimtes waren de planten al geoogst en waren installaties ontmanteld. Het is niet bekend hoeveel hennepplanten in deze twee kweekruimtes hebben gestaan.
In de andere twee kweekruimtes stonden ruim 885 hennepplanten.

Streng optreden

De gemeente meldt dat in Almelo streng wordt opgetreden tegen drugscriminaliteit. Het woon- en leefklimaat gaat door drugshandel achteruit. Als er een handelshoeveelheid drugs wordt aangetroffen in een pand, dan wordt in de meeste gevallen het pand gesloten. In ieder geval zes maanden, maar langer kan ook.
Een hennepkwekerij kan zeer gevaarlijke situaties veroorzaken. Vaak wordt de stroom illegaal afgetapt en dat is zeer brandgevaarlijk. Daarnaast kan het leidingwater vervuild raken door de hennepkwekerij, en dat kan risico’ s opleveren voor de gezondheid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.