Nieuws

Ondanks vuurwerkverbod meer schade door vuurwerk tijdens jaarwisseling in Hengelo

Vuurwerk
Vuurwerk © SPS Media
Ondanks het vuurwerkverbod is er afgelopen jaarwisseling meer schade aangericht door vuurwerk, dat meldt de gemeente Hengelo. De schade aan gemeentelijke gebouwen, gemeentelijke prullenbakken en verkeersborden is opgelopen tot ruim 11.000 euro. Dit is een lichte stijging ten opzichte van de vorige jaarwisseling.
Op de Alferinkschool ontstond lekkage en waterschade door een vuurpijl. De overige schade is toegebracht aan gemeentelijke objecten zoals prullenbakken, containers en verkeersborden verspreid over heel Hengelo. De schade is waarschijnlijk veroorzaakt door het afsteken van illegaal vuurwerk.

Meldingen vuurwerkoverlast

De vuurwerkschade is weliswaar toegenomen, maar het aantal meldingen van vuurwerkoverlast daalde wel flink in de gemeente. Er kwamen slechts elf meldingen binnen, dat zijn er veel minder dan voorgaande jaren.
Het afsteken van vuurwerk was verboden, maar het schieten met carbid buiten de bebouwde kom was daarentegen wel toegestaan. Hiervoor zijn 24 aanvragen bij de gemeente ingediend. Op geen van de locaties is overlast ontstaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.