Nieuws

Automobiliste krijgt taakstraf en rijontzegging voor veroorzaken dodelijk ongeval in Hardenberg

Automobiliste krijgt rijontzegging en taakstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval in Hardenberg
Automobiliste krijgt rijontzegging en taakstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval in Hardenberg © Getty Images
Een 61-jarige automobiliste is gisteren door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 150 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 12 maanden met een proeftijd van 2 jaar. Twee jaar terug zag de bestuurster bij het oprijden van een rotonde in Hardenberg een 82-jarige fietsster over het hoofd. De vrouw overleed een dag later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.
De rechtbank heeft geoordeeld dat de vrouw niet onvoorzichtig of onoplettend is geweest op die bewuste dag, 28 november 2018. Zo blijkt uit onderzoek dat de vrouw niet te hard reed, niet gehaast was, geen verdovende middelen gebruikte of werd afgeleid door haar mobiel. Ze zag de fietser niet en had het ongeluk kunnen voorkomen als zij voorrang had verleend.

Onherstelbaar leed

De dochter van de 82-jarige vrouw liet in haar slachtofferverklaring weten dat zij sinds het ongeval contact heeft gehouden met de 61-jarige bestuurster en geen wrok tegen haar koestert. De rechtbank waardeert de houding van verdachte richting de familie van het slachtoffer.
Hoewel de bestuurster dit niet had gewild, is de 82-jarige vrouw wel door haar toedoen overleden. Daarom vindt de rechtbank een voorwaardelijke straf passend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.