Nieuws

Rijkswaterstaat druk met vorstschade aan wegen, nu raak op A28 bij Zwolle

Vorstschade op de A28 bij Zwolle
Vorstschade op de A28 bij Zwolle © News United / Stefan Verkerk
Het winterweer is leuk, maar leidt ook tot overlast. De lage temperaturen en neerslag veroorzaken gaten in de weg. Vandaag is het raak op de A28 bij Zwolle. Drie van de vier rijstroken zijn daar dicht vanwege een spoedreparatie. En ook de verbindingsboog vanaf de A50 vanaf Apeldoorn is dicht. De spoedreparatie zorgt voor veel oponthoud en vertragingen.
Gisteren was Rijkswaterstaat druk met vorstschade op de N35 vlak bij Almelo en op de A1. "Het is een terugkerend fenomeen in de winter. De neerslag gaat in het asfalt zitten en bij vorst zet dat uit, dat veroorzaakt de schade aan de wegen", legt Jenneke Blok van Rijkswaterstaat uit.
Zodra de sneeuw weg is, komen de gaten tevoorschijn. En die kunnen flink diep zijn. Op de A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en Zwolle staan daarom ook waarschuwingsborden om automobilisten te wijzen op de vorstschade.

Zo snel mogelijk

Rijkswaterstaat probeert de gaten zo snel mogelijk te repareren met een aannemer. De reparatie is overigens tijdelijk, omdat het nu nog te koud is om goed asfalt te leggen. Rijkswaterstaat komt daarom later weer terug.
Tot die tijd is het oppassen geblazen. "Het is nog koud en gaat nog vriezen. Dus blijf goed opletten en pas je rijstijl erop aan", waarschuwt Blok.
Drie van de vier rijstroken dicht bij Zwolle vanwege vorstschade
Drie van de vier rijstroken dicht bij Zwolle vanwege vorstschade © News United / Stefan Verkerk

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.