Nieuws

Met een sleetjestrein achter een trekker naar school: boer uit Agelo scoort op social media

Boer uit Agelo brengt kinderen naar school met trekker
Boer uit Agelo brengt kinderen naar school met trekker © RTV Oost
Evert Broekhuis uit Agelo bracht gisteren al zijn kinderen en die van de buren op zijn trekker naar school. Dit deed hij door een treintje te maken van sleetjes en deze aan zijn trekker vast te maken. Het filmpje ging viraal en vandaag mochten wij mee.
De kinderen mogen eindelijk weer naar school. Maar hoe, nu er heel veel sneeuw ligt? Basisschool 'n Baoken in Agelo riep dan ook op met sleetjes naar school te komen.

Een optocht en sneeuwpret

Boer Evert Broekhuis besloot dat advies naar een hoger plan te tillen met... een sleetjestrein! Hij bond de sleetjes van zijn kinderen en die van de buren achter elkaar aan zijn tractor. "Dit jaar is er helaas geen carnaval, maar op deze manier hebben we toch een klein beetje een optocht en de kinderen heel veel sneeuwpret", legt Broekhuis uit.
Zijn actie zorgde niet alleen voor plezier bij de kinderen, maar ook bij heel veel anderen; de video waarin hij met de trekker én de kinderen voorbijraast, werd op Facebook veelvuldig gedeeld. Broekhuis zelf heeft er ook plezier in.

Niet strooien

"Ik heb zelfs de gemeente gebeld om te vragen om niet te strooien", zegt hij lachend. Op het laatste stukje naar school lag er aan het einde van de middag namelijk geen sneeuw meer en dat is met een slee toch niet zo handig. "De gemeente vond dat maar een vreemd verzoek."
Toch lag er ook vandaag genoeg sneeuw om weer met de tractor en alle sleetjes naar school te gaan. "Je ziet de kinderen genieten en dit is iets wat ze nooit meer vergeten", aldus Broekhuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.