Nieuws

Deze week acht Overijsselse bedrijven failliet verklaard

Deze week zijn acht bedrijven failliet verklaard
Deze week zijn acht bedrijven failliet verklaard © GettyImages
Waar het in Overijssel sinds de start van de coronacrisis rustig was wat betreft faillissementen, is er deze week een piek. Acht bedrijven uit onze provincie zijn door de rechtbank failliet verklaard.
Een van die bedrijven is Grossbusters uit Dalfsen. Het bedrijf richtte zich vooral op het schoonmaken van gebouwen.
Daarnaast viel het doek voor WTZ bv. De Zwolse onderneming is gespecialiseerd in de installatie van verwarmings- en luchtbehandelingsapparatuur.

Twentse faillissementen

De overige zes faillissementen zijn allemaal Twentse bedrijven. Zo ging Mollink en Tuller Transport uit Almelo op de fles. Het bedrijf hield zich bezig met transport over de weg.
Ook Seydell en Zoon bv uit Enschede ging failliet, dat bedrijf was actief in de elektra. Een jaar geleden werd de bv ook al failliet verklaard door de rechtbank, maar nog dezelfde maand werd dit nietig verklaard. Nu is het bedrijf dus weer failliet.
Warmtevoordeel komt uit dezelfde plaats en verkocht en plaatste cv-ketels, maar het bedrijf kon een faillissement niet voorkomen. Bij deze bv hoort ook Autohandel Twente.

Overig

De overige bedrijven die het hoofd niet boven water konden houden, zijn De Hilgenhorst Participaties bv (Oldenzaal), Z.C.K. Bouw (Almelo) en IQPack, een Enschedese producent van industriële machines.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.