Onderzoek naar trein of bus over Kamperlijn

De provincie Overijssel onderzoekt de komende maanden of een treinverbinding of een busverbinding het meest geschikt is voor de Kamperlijn, het traject tussen Zwolle en Kampen. Komend voorjaar moet dat duidelijk zijn.

Uit een eerste verkenning is duidelijk geworden dat een keuze gemaakt moet worden tussen een treinverbinding op lightrail of een busverbinding tussen beide plaatsen. De spoorbaan zal dan worden omgebouwd tot een busbaan.

 

Tram te duur

Een tram laten rijden op het traject is volgens de provincie te duur. De investeringskosten bedragen 20 tot 30 miljoen euro per kilometer. Dat is volgens de provincie niet terug te verdienen. Een trein- of busverbinding tussen Kampen en Zwolle is daarom de beste optie.

 

Verder onderzoek

Hoeveel halteplaatsen er langs de route komen en hoe vaak de treinen per uur gaan rijden, moet nog worden bekeken. Voordat de provincie een voorkeur uitspreekt voor één van de mogelijkheden moet er nog onderzoek gedaan worden naar de kosten, de exploitatiemogelijkheden en economische gevolgen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren