Nieuws

Gaten in de A28, A1 en N337 blijven problemen op de weg veroorzaken

Opnieuw worden er spoedreparaties uitgevoerd aan snelwegen in Overijssel. Vanwege de harde vorst zitten er gaten in de weg. Op de A28 bij Zwolle zijn drie van de vier rijstroken dicht. Op de A1 is in de richting van Overijssel de afrit Deventer dicht. In Deventer zelf vallen er gaten in de N337, de doorgaande weg in de stad naar Olst, Wijhe en Zwolle.
In het asfalt zit vocht. Als dat bevriest zet het uit en knapt het asfalt. Gisteren werd de A28 bij Zwolle richting het noorden gerepareerd, vandaag is het raak aan de overkant, richting het zuiden.
Op de A1 richting Hengelo zit afrit Deventer dicht. Het verkeer kan keren bij Deventer Oost. Tussen Twello en Deventer zijn maar twee van de vier rijstroken beschikbaar.
Volgens ooggetuigen ziet het asfalt er bij Deventer er goed uit. Rijkswaterstaat laat weten dat de afsluiting niet te maken heeft met gaten in de weg, maar met andere wegwerkzaamheden.
De afsluiting zorgt voor veel omrijdend vrachtverkeer op de wegen in de bebouwde kom van Deventer.

Ook forse gaten in wegdek N337 in Deventer

In Deventer zijn ook problemen met het asfalt op de Henri Dunantlaan, een onderdeel van de doorgaande weg N337 richting Olst. Op dit traject vallen er zodanig enorme gaten in het wegdek dat in beide rijrichtingen 1 van de 2 rijstroken moesten worden afgesloten. Dit levert in Deventer extra verkeersdrukte op omdat de doorstroming in de avondspits stagneert.
Ook een stukje eerder op de A1 richting Deventer, bij Beekbergen, zijn minder rijstroken beschikbaar vanwege de spoedreparaties.
Op beide snelwegen staan files.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.