nieuws

Zes aanhoudingen rond duel FC Twente

aanhoudingen
aanhoudingen
De politie Twente heeft tijdens en na de wedstrijd FC Twente - Hannover 96 in de Europe League zes supporters aangehouden, onder wie één supporter van Hannover 96.
Een paar uur voor de wedstrijd was het onrustig op de Oude Markt tussen supporters van beide clubs. Daarbij werden twee aanhoudingen verricht. Om te voorkomen dat de situatie zou escaleren heeft burgemeester Den Oudsten van Enschede een noodbevel afgekondigd. Hierdoor kreeg de politie extra bevoegdheden, zoals het scheiden van groepen en ook de mogelijkheid om groepen te verplaatsen.

Stenen

Ook op het Stationsplein was het even onrustig toen Duitse supporters met de trein naar de Grolsch Veste wilde vertrekken. Toen ze aankwamen bij het station werden ze opgewacht door supporters van FC Twente, die met stenen gooiden. De politie kon een confrontatie tussen de twee supportersgroepen voorkomen. Daarbij werden twee supporters van FC Twente aangehouden. In de omgeving van het stadion werden voor de wedstrijd nog twee voetbalsupporters aangehouden.

Confrontatie

Ongeveer een uur na de wedstrijd was het bij het stadion opnieuw onrustig toen supporters van Hannover 96 de confrontatie zochten met de aanhang van FC Twente. De politie kon een confrontatie voorkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.