Nieuws

Schaatsliefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen in Overijssel

Dit wil de PvdA Zwolle graag zien op de Zwolse grachten
Dit wil de PvdA Zwolle graag zien op de Zwolse grachten © Getty Images
Liefhebbers kunnen er nog even van genieten, maar na zondag lijkt de winterpret voorbij. Hoewel, RTV Oost-weerman Martin Bosch een slag om de arm houdt. Het weekend begint met zonnig en koud winterweer. Zondag komt de temperatuur voor het eerst in een week tijd weer echt boven nul.
Het heeft vannacht ook minder hard gevroren dan gedacht, vertelde weerman Martin Bosh vanmorgen bij Radio Oost. "De temperatuur ging gisteravond snel naar beneden richting de -10 graden. En toen kwam er bewolking en toen liep die temperatuur geleidelijk aan weer op." Verder dan -6, -7 kwam de temperatuur niet, hoewel het nu weer wat kouder is, omdat het weer wat helderder is.

Aardige dag

En dat is dan toch nog matige vorst, dus schaatsliefhebbers zullen ook vandaag op het ondiepe water zeker weer hun hart kunnen ophalen. "Het belooft vandaag toch wel weer een aardige dag te worden", vat Martin Bosch het beeld van de dag samen.
Zondag begint koud met in de ochtend -5 tot -10 graden. Er zijn flinke zonnige perioden waardoor het later in de ochtend veel minder koud is. Aan het begin van de middag kan de temperatuur op enkele plekken iets boven nul stijgen.
Ook de afgelopen dagen kwam heel plaatselijk de temperatuur kortstondig rond hetvriespunt uit. Dit kwam door de combinatie van zon en weinig wind.

Schaatsweekend

Een schaatsweekend gaat het zeker worden, belooft Martin Bosch. Hoe koud het wordt, hangt af van de hoeveelheid bewolking, maar op plekken waar het helder blijft, daalt de temperatuur de komende nachten nog makkelijk onder de -10.
"Begin volgende week komt er een dooiaanval maar of die echt krachtig genoeg zal zijn om de kou uit de buurt te houden, geloof ik nog niet. Het zou best kunnen dat het in de loop van komende week toch weer wat kouder wordt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.