Nieuws

Wat vind jij: Heeft dit winterse weekje geholpen tegen je coronadip?

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost/PNN
De NOS kopt deze week: 'De sneeuwpret lijkt de mentale zuurstof waar we de laatste tijd naar op zoek waren.' Door corona gaan ontzettend veel leuke dingen niet door zoals feestjes, carnaval en wintersport. Het winterse weer bracht bij vele mensen weer een grote lach op hun gezicht. Was dat bij jou ook het geval?
In het artikel van de NOS is te lezen dat psycholoog Hermanja Hage-Kok signaleert dat mensen een mentale boost hebben gekregen van het winterse weer. "Veel mensen zijn opgelucht en opgewekt. Het lijkt erop dat de sneeuw de zuurstof is waar we al heel lang naar op zoek waren," vertelt ze tegen de NOS.
Het weer heeft er onder andere voor gezorgd dat we meer naar buiten zijn gegaan, lekker hebben bewogen en meer daglicht hebben gezien. Allemaal factoren die een positief effect (kunnen) hebben op je gemoedstoestand, legt Najla Edriouch uit, een andere psycholoog die in het artikel wordt aangehaald.
Ervaar jij ook dat je na deze week weer iets lekkerder in je vel zit? Laat het weten door te stemmen en te reageren: hieronder of op Facebook.
Lukt het stemmen niet. Klik dan hier:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.