Nieuws

Meerdere Overijsselse scholen dicht vanwege gladheid

Meerdere Overijsselse scholen morgen dicht vanwege gladheid
Meerdere Overijsselse scholen morgen dicht vanwege gladheid © Getty Images
Vanwege de aangekondigde gladheid blijven meerdere Overijsselse scholen dicht. Het KNMI kondigde gisteren code rood af.
Onder meer de basisscholen die vallen onder Symbio in Hengelo blijven dicht. Daarbij gaat het om tientallen scholen. Ouders zijn per mail op de hoogte gesteld en kinderen krijgen thuisonderwijs. In Salland blijven alle scholen van De Mare en Mijn Plein dicht.
Middelbare school Twickel College in Hengelo laat ook geen eindexamenleerlingen naar school komen, die mochten tijdens deze lockdown nog wel dagelijks fysiek naar school. Ook zij krijgen morgen uitsluitend online les.
Ook onderwijsinstellingen in Hardenberg, Nieuwleusen, Gramsbergen en Borne laten weten dat ze niet open gaan. Scholen van Catent en alle openbare scholen in Zwolle blijven ook gesloten. Hogeschool Windesheim in diezelfde stad blijft tot zeker één uur 's middags dicht.
In Deventer neemt het overkoepelend bestuur van de basisscholen vanochtend om zeven uur een besluit. Leerlingen van scholen die onderdeel zijn van Stichting Katholiek Onderwijs Noord Oost Twente (Konot) waren sowieso al vrij in verband met Rosenmontag en een studiedag.

Taxi's

Brookhuis Taxivervoer in Twente rijdt alleen medisch noodzakelijke ritten. Al het overige vervoer is geannuleerd, waaronder ook het vervoer van kinderen naar speciaal onderwijs.

Code rood

Het KNMI heeft voor een weeralarm code rood afgegeven voor het hele land, met uitzondering van het zuidwesten. Regen en ijzel kunnen aanleiding vormen voor ernstige gladheid in de hele provincie als gevolg van sneeuwresten en opvriezende weggedeelten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.