nieuws

Bestuurster aanrijding Den Ham niet vervolgd

Vrouw aanrijding Den Ham niet vervolgd
Vrouw aanrijding Den Ham niet vervolgd
Het Openbaar Ministerie gaat de vrouw die op 13 maart aan de Vriezendijk in Den Ham een verdachte van een poging tot diefstal met haar auto overreed, niet vervolgen.
Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw de man niet met opzet aangereden heeft. Er is dan ook geen bewijs voor de verdenking van poging tot doodslag.

Melding van diefstal benzine

Op 13 maart kwam er bij de eigenaar van een transportbedrijf in Den Ham een melding binnen dat er mogelijk sprake was van benzinediefstal bij het bedrijf. Nadat de eigenaar, zijn vrouw en zijn zoon besloten een kijkje te gaan nemen, sloeg de mogelijke dief op de vlucht. De zoon van de eigenaar zette de achtervolging in. De vrouw stapte weer in de auto om thuis het alarmnummer te gaan bellen en reed de mogelijke dief aan, waarbij de verdachte levensbedreigend gewond raakte.

Geen straf voor diefstal

Het OM hield eerst rekening met het scenario dat de vrouw expres ingereden was op de verdachte. Uit onderzoek bleek dat de verdachte plotseling de weg op rende en zelf ten val kwam. Het OM heeft verder besloten ook de zaak tegen de verdachte van de poging tot diefstal te laten rusten. De man is door zijn verwondingen al zwaar getroffen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.