Nieuws

Renske (19) is op zoek naar behulpzame jongen op Station Deventer

RTV Oost / Kevin Drieze
RTV Oost / Kevin Drieze © RTV Oost / Kevin Drieze
Renske is op zoek naar de jongen die haar vrijdagavond op het station van Deventer te hulp schoot. Ze kwam ten val, waardoor haar knieschijf uit de kom schoot. Ze kon niet meer lopen, maar werd geholpen door een behulpzame jongen.
Renske (19) uit Warnsveld, in Gelderland, had dermate veel pijn dat de jongen zich voor langere tijd over haar ontfermde. Hij kwam bij haar zitten en belde 112. Toen de hulpdiensten arriveerden, vervolgde de jongen zijn pad. Renske kon hem niet meer vragen hoe hij heette of waar hij naar toe ging. De moeder van Renske zou hem graag willen bedanken: "Ik ken je niet, maar voor ons ben je een held."
Ook de veiligheidsmedewerkers die op het station waren kunnen geen duidelijkheid geven. Volgens de medewerker kon de jongen zowel richting Apeldoorn/Amersfoort als Almelo/Hengelo/Enschede zijn gegaan. "De jongen vertelde aan ons dat hij met alle haast de trein van rond zeven uur moest halen, voordat wij gegevens konden opnemen was hij al weg," aldus de stationsmedewerker.
Het gaat al een stuk beter met de 19-jarige Renske. Het ambulancepersoneel heeft haar knieschijf moeten terugdrukken. Er was niets gebroken en ze kan zich inmiddels redden met krukken. Toch zouden moeder Marit en Renske nog graag met de jongen in contact willen komen om hem te bedanken.
Ben jij of ken jij de jongen die Renske heeft kunnen helpen? Via marit.montagne@gmail.com kan er contact worden opgenomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.