Nieuws

Winters weer levert ijsclubs nieuwe leden en dus inkomsten op

IJsclubs en schaatsverenigingen hebben het winterse weer met een dubbel goed gevoel beleefd. Eindelijk weer schaatsen op de schaatsbaan, blije gezichten en rode wangen, maar ook veel nieuwe leden en dus inkomsten voor de clubkas. En dat is vooral voor de kleinere ijsclubs heel belangrijk.
IJsclub Nieuwleusen heeft zo'n achthonderd leden, dat is inclusief 110 nieuwe schaatsfans die zich afgelopen week hebben aangemeld bij de ijsclub. En dat is na een periode van weinig ijs en dus weinig animo voor de club goed nieuws. "Het was een topweek", zeg Geert Wieling van de ijsclub. "Mooi om de mensen op het ijs te zien, de baan schaatsklaar te maken en vooral het sociale aspect van een ijsclub is belangrijk. Je zag ook veel jeugd elkaar hier ontmoeten."
tekst gaat verder onder foto
IJsmeesters van de IJsclub Nieuwleusen
IJsmeesters van de IJsclub Nieuwleusen © RTV Oost / Chantal Everaardt

Inkomsten belangrijk

Ook in Dalfsen bij IJsclub Stokvisdennen hebben zich bijna 150 nieuwe leden aangemeld. De vereniging zit weer boven de tweeduizend leden en is daar heel blij mee. "Je hebt toch je vaste lasten en onderhoud en de pacht van de grond. Wij hebben gelukkig de mogelijkheid om het complex buiten het schaatsseizoen ook te verhuren aan een recreatieondernemer, maar voor kleinere verenigingen liep het aantal leden en dus de inkomsten wel terug de laatste jaren. Een schaatsvereniging hoort er toch bij, net zoals een muziekvereniging of een oranjevereniging in het dorp."
tekst gaat verder onder foto
IJsmeesters van IJsclub Stokvisdennen in Dalfsen
IJsmeesters van IJsclub Stokvisdennen in Dalfsen © RTV Oost / Chantal Everaardt

Geen koek en zopie

Enige minpuntje was dat de ijsclubs geen warme chocomelk of koffie mochten verkopen. Dat is voor Nieuwleusen wel een gemis. "Je kas loopt toch leeg de laatste jaren zonder inkomsten of nieuwe aanwas van leden. Een koek en zopie was fijn geweest voor de mensen die hier waren en voor ons een mooie bron van inkomsten. We hopen volgend jaar weer op een mooie winter en dan een schaatsfeest met warme chocomelk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.