Nieuws

Wat vind jij: moeten er drive-in stembureaus komen?

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
Dinsdagavond wordt er in de gemeenteraad van Almelo een motie ingediend over drive-in stemstraten voor aankomende Tweede Kamer-verkiezingen. Als de raad instemt, is Almelo de eerste gemeente in Overijssel die echt ja zegt tegen deze manier van stemmen.
Tijdens gemeentelijke herindelingsverkiezingen afgelopen november werd al mee geëxperimenteerd: en drive-in stemstraat waar je vanuit je auto kunt stemmen. Voor de landelijke verkiezingen op 17 maart kijken steeds meer gemeenten naar deze én andere manieren van stemmen - om de verkiezingen vooral coronaproof te laten verlopen en toch zoveel mogelijk mensen te kunnen laten stemmen.
In Vught, één van de testlocaties, was burgemeester Roderick Van de Mortel tevreden over de 'stemstraat'. Hij sloot niet uit dat het experiment een landelijk vervolg zou krijgen: "De kiezers zijn enthousiast, de leden van het stembureau zijn enthousiast. Er hangt alleen een prijskaartje aan – bij ons heeft het 10 duizend euro gekost."
Is dat een reden om het niet te doen? Of moeten we alles aangrijpen om zoveel mogelijk veilig te kunnen laten stemmen? Laat het ons weten!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.