Eigenaren afgebrand restaurant Geesteren: 'Geen woorden voor'

De eigenaren van restaurant De Kruidentuin in Geesteren hebben gereageerd op de brand van vanmorgen. "We zijn aangeslagen van wat er afgelopen nacht is gebeurd", schrijven de eigenaren op Facebook.

De brand brak uit in het eetgedeelte restaurant, niet veel later stond het hele pand in brand. "Geen woorden voor", gaat het statement verder. "Wij willen jullie alvast bedanken voor de steun in deze moeilijke tijd."

De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Inwoners Geesteren geschokt

Ook inwoners van het Twentse dorp reageren geschokt. "Als je het zo ziet is het gewoon zonde". Inwoners van Geesteren zijn geschokt nadat vanmorgen restaurant De Kruidentuin afbrandde. De brand brak uit in het eetgedeelte van het restaurant, niet veel later stond het hele pand in brand.

Het was een populaire zaak in de regio. "Ze kwamen toch wel van ver weg om hier een hapje te eten", zegt een man die op nog geen vijftig meter van het restaurant woont.

De brand trok niet veel bekijks van mensen uit het dorp. De brandweer sloot meteen een groot stuk rondom het pand af. "Ik had zelf helemaal niets vernomen van de brand. Toen belde mijn moeder. Dan loop je toch even naar buiten, maar het meeste was al weg. Dan schrik je toch goed wakker."

'Zuur in deze tijd'

Ook de vrouw van het tankstation, tegenover het restaurant, reageert geschokt. "Iedereen kent het 'Kruidentuintje'. Het is wel een betekenisvolle plek hier." Het restaurant staat naast de rotonde van een doorgaande weg.

"Ik vind het heel erg voor de eigenaar en de mensen die er werken", zegt ze. "Ze konden het in deze tijd met het afhalen goed regelen, en dan krijg je dit eroverheen. Dat is niet leuk natuurlijk."

Daar sluit de man zich bij aan. "Dat is gewoon heel zuur in deze tijd."

Meer over dit onderwerp:
GEESTEREN
Deel dit artikel: