nieuws

GA Eagles verslaat VVV na strafschoppen

Go Ahead Eagles heeft zich dinsdagavond na een doelpuntenfestijn geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker. VVV-Venlo werd na strafschoppen verslagen nadat het duel in 4-4 was geëindigd.

Blunders zorgen voor 0-2

Al na vijf minuten kwam de ploeg uit de eredivisie op voorsprong. Linssen kon simpel binnen tikken na miscommunicatie tussen doelman Marsman en verdediger Van der Linden. Kort voor rust gebeurde dat opnieuw en ook dit keer profiteerde Linssen, hij kopte de tweede treffer voor VVV binnen. GA Eagles wist daar voor rust niets tegenover te stellen.

GA Eagles vecht zich terug

Na rust ging Go Ahead beter voetballen en dat leverde enkele kansen voor onder andere Kolder en Antonia op. Twaalf minuten voor het einde was het raak; Van der Linden schoot een vrije trap achter Mäenpää. Twee minuten daarna was het ineens gelijk. Suk zorgde met een fraai afstandsschot voor de gelijkmaker. En dus werd het verlengen in Deventer.

Vier doelpunten in verlenging

Vroeg in de verlenging bracht Nwofor de bezoekers opnieuw op voorsprong, maar even later maakte Kolder opnieuw gelijk. Kort voor tijd leek Go Ahead toch te winnen na de 4-3 van Suk, maar in de laatste minuut zorgde opnieuw Nwofor voor de 4-4 en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Marsman alsnog de held

In de verlenging werd Nick Marsman alsnog de held door de vijfde strafschop van Seip te stoppen. Eerder zag hij Van Haaren zijn strafschop al over schieten. GA Eagles benutte alle vier de strafschoppen en gaat donderdag dus in de bak voor de loting van de derde ronde.

Go Ahead Eagles - VVV-Venlo 4-4 (GA Eagles wint na strafschoppen)

0-1 Linssen (5)
0-2 Linssen (38)
1-2 Van der Linden (78)
2-2 Suk (81)
2-3 Nwofor (95)
3-3 Kolder (100)
4-3 Suk (118)
4-4 Nwofor (120)
Arbiter: Vink
Geel: Türk, Antonia
Go Ahead Eagles: Marsman, Karami, Heerkens, Van der Linden (Philips/80), Misidjan, Pot (Overgoor/61), Promes, Suk, Peters (Antonia/61), Kolder, Houtkoop.
VVV-Venlo: Mäenpää, Joppen, Röseler, Seip, Leiwakabessy, Van Haaren, Radosavljevic, Türk, Linssen (Wildschut/75), Bergkamp (Nwofor/70), Yuki (Meeuwis/80).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.