nieuws

Eis: Celstraf en tbs voor hoofdverdachte moord Enschede

Drie jaar gevangenisstraf en tbs. Dat is de eis tegen de tweede verdachte van de moord op Ebu Darar uit Enschede. Tegen zijn medeverdachte was eerder vandaag al een jaar gevangenisstraf geëist.
De eis tegen de tweede verdachte is volgens het volwassenenrecht. Formeel zou de jongen als minderjarige berecht moeten worden omdat hij ten tijde van de moord 17 jaar was. Maar in speciale gevallen kan hier van afgeweken worden. Dan moet er sprake zijn van een ernstig strafbaar feit of als de persoonlijkheid van de dader dat wenselijk maakt. Volgens het Openbaar Ministerie is daar in deze zaak sprake van. In verband met de leeftijd van de verdachte is de zaak wel achter gesloten deuren behandeld.

Slachtoffer en verdachte waren bekenden van elkaar

Het slachtoffer werd november vorig jaar door zeker 24 messteken om het leven gebracht in zijn woning aan de Oostveenweg. Waarschijnlijk waren de twee verdachten, toen 17 en 21 jaar oud, uit op de hennepkwekerij in de woning. De jongste verdachte en het slachtoffer kenden elkaar uit een pleeggezin. De officier van justitie denkt dat de verdachten ruzie kregen met het slachtoffer, waarbij zowel de jongste verdachte als het slachtoffer een mes hadden.
De inmiddels 22-jarige verdachte wordt voornamelijk verweten dat hij het slachtoffer aan zijn lot overliet en geen hulpdiensten inschakelde, waardoor Darar overleed. Volgens deskundigen had het slachtoffer mogelijk gered kunnen worden. Beide verdachten horen over twee weken welke straf ze daadwerkelijk opgelegd krijgen door de rechtbank.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.