nieuws

Omwonenden in actie tegen illegale geitenstal in Ambt Delden

Omwoenden geitenstal bang voor Q-koorts
Omwoenden geitenstal bang voor Q-koorts
Omwonenden van een megageitenstal aan de Rapperdsweg in Ambt Delden hebben bij het parket in Almelo aangifte gedaan van het houden van duizend geiten zonder vergunning.
Als de gemeente Hof van Twente weigert in actie te komen tegen de geitenhouderij, dan doen wij dat zelf wel. Die conclusie trokken de omwonenden na de behandeling van hun bezwaarschriften begin deze week door de bezwaarschriftencommissie van de gemeente. De bezwaarmakers voelden zich niet serieus genomen in hun klachten en bezorgdheid over de illegale geitenstal.
Niet alleen veroorzaakt de aanwezigheid van duizend geiten veel overlast door de afvoer van mest, de geitenhouder heeft ook geen milieuvergunning voor zijn bedrijf. Omwonenden zijn vooral bang voor het uitbreken van Q-koorts. Juist met het oog op de gezondheidsrisico's zou de gemeente Hof van Twente handhavend moeten optreden tegen de geitenhouderij. De bewoners geven de gemeente 48 uur tijd om de geitenstal te sluiten voordat zij het gemeentebestuur in gebreke stellen. Ze hebben daarvoor inmiddels een raadsman in de arm genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.