Nieuws

Chinese student de cel in na neersteken vriend in hotel Enschede

Student veroordeeld voor steekpartij
Student veroordeeld voor steekpartij © News United / Dennis Bakker
De rechtbank in Almelo heeft een 26-jarige student uit China veroordeeld tot een celstraf van 28 maanden waarvan tien maanden voorwaardelijk. De man stak op 22 juli vorig jaar een medestudent neer in een keuken op de twaalfde verdieping van een studentenhotel in Enschede.
De twee waren samen naar Nederland gekomen om te studeren aan de Universiteit Twente en werden goede vrienden. Die vriendschap bleek niet voor altijd en toen het latere slachtoffer de contacten verbrak kon de 26-jarige dat niet verteren. In mei 2020 ontstond er een handgemeen tussen beiden en werd de 26-jarige uit zijn kamer in het hotel gezet. Ook kreeg hij een toegangsverbod.

Lelijke dingen

De 26-jarige was op 22 juli toch in het hotel; hij zou studieboeken overnemen van een medestudent. Tijdens de overname kreeg hij mee dat zijn vroegere vriend lelijke dingen over hem schreef op WeChat, een Chinese versie van WhatsApp. Daarop liep hij naar de keuken waar het slachtoffer stond en stak hem neer.
Twee weken geleden werd er een hogere straf tegen de Chinese student geëist, maar de rechtbank hield rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man. Die zou depressief zijn geraakt nadat hij zijn enige vriend in Nederland was kwijtgeraakt en schaamt zich erg voor wat hij deed. Ook vreest de dader voor zijn toekomst en die van zijn familie in China.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.