nieuws

Honderdste processie Overdinkel sober gevierd

Het had een viering moeten worden als nooit tevoren; de honderdste processie ter ere van de Heilige Gerardus Majella in Overdinkel. Maar door geldgebrek wordt de jubileumeditie sober neergezet. Volgens de organiserende stichting was er geld bijeen gebracht, maar is dat door fusie met andere parochies verdwenen.
Vijf parochies zijn begin vorig jaar samengegaan in de Mariavlucht-parochie. Het bestuur daarvan vindt het jammer dat er weinig geld is voor de jubileumeditie van de processie, maar zegt geen cent over te hebben. Ook weet het bestuur niks van een gereserveerd bedrag, dat in Overdinkel bij elkaar was gespaard. Overdinkel kan het niet aantonen in de boeken, het geld is niet te traceren.

Duizend pelgrims naar Overdinkel

Jaarlijks komen er op 16 oktober, of de zondag erna, duizenden mensen naar het Twentse dorp om steun te zoeken bij de heilige Gerardus. De heilige stond bekend om genezing en uitkomst in moeilijkheden. Zeventig vrijwilligers zijn al een jaar bezig met de voorbereidingen voor 100 jaar processie in Overdinkel. Zo zorgt de heideploeg er voor dat het park waar de processie wordt gehouden er tiptop bij ligt. De processie in Overdinkel, ter ere van de heilige Gerardus, wordt zondag 21 oktober gehouden.
Foto's: TC Tubantia

Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.