Nieuws

Avondklok blijft voorlopig van kracht, nergens problemen in de provincie

Het is vanavond rustig gebleven in Overijssel nadat de avondklok om negen uur toch weer inging. Vanmorgen zorgde een rechter in Den Haag nog voor een verrassing door te stellen dat de avondklok per direct van tafel moest. Vooruitlopend op het hoger beroep hiertegen vroeg de Staat aan het gerechtshof om de avondklok toch in stand te houden. Daar ging de rechter gisteravond, vlak voor dat de avondklok inging, toch in mee.
In het centrum van Enschede trof de politie rond het ingaan van de avondklok een groepje van een man of tien op de Oude Markt. Sinds de invoering van de avondklok op 23 januari, wat destijds ook in Enschede leidde tot rellen, was er niet meer gecontroleerd. Het bleef vanavond verder rustig.
Ook in Zwolle was het rustig, zag verslaggever Pepijn van den Brink:

Verrassende dag

Burgemeester Peter Snijders van Zwolle, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland, sprak van een verrassende dag. "De uitspraak van de rechter vanmorgen gaf toch wat onrust. Die wil je niet hebben."
"De avondklok heeft nu eenmaal effect, de maatregelen die genomen zijn om het virus tegen te gaan. Ik ben dan ook blij dat de avondklok er nog is en dat er vanavond geen problemen in de stad zijn."
"Hengelo is net zo stil en leeg als op een andere avondklokavond", meldde onze correspondent vanuit het centrum van Hengelo. Toen overdag de avondklok toch van tafel leek, verschenen vele oproepen om te gaan feesten, toeteren en na negen uur de zogenaamde bevrijding te gaan vieren. Maar na negenen bleef het dus ook in Hengelo stil.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.