nieuws

Fout gemaakt bij aangifte aanranding Hengelo

De politie heeft een fout gemaakt bij het opnemen van de aangifte van een aanranding in Hengelo vorige week donderdag. Dat zegt burgemeester Kerckhaert van Hengelo na vragen in de gemeenteraad over de aangifte.
Vorige week donderdag kon een 16-jarig meisje in Hengelo geen aangifte doen nadat ze door een onbekende man onzedelijk werd betast. De politie heeft een speciale afdeling jeugd en zedenzaken die in deze situaties de aangifte moet opnemen. Omdat die afdeling te laat werd ingelicht, en daardoor geen tijd meer had, kan het meisje pas vandaag aangifte doen. Het is de bedoeling bij dit soort zaken dat de aangifte binnen 24 uur wordt opgenomen.

Geen maatregelen nodig

Burgemeester Kerckhaert denkt niet dat extra maatregelen nodig zijn. Het zou gaan om een menselijke fout. Als die niet was gemaakt had de zedenrechercheur op tijd ingeschakeld kunnen worden. De burgemeester denkt dat de kans erg klein is dat het nog eens zou voorkomen.

Verlate aangifte had geen invloed op opsporing

Dat de aangifte later wordt opgenomen heeft geen invloed gehad op de opsporing van de verdachte. De politie heeft in een gesprek met het slachtoffer wel een signalement van de verdachte gekregen en daar direct op ingezet. Dat de daadwerkelijke aangifte nog niet was opgenomen had daar geen invloed op. 

Geen verdachte aangehouden

Door het signalement dachten agenten dat de verdachte een bekende van de politie zou zijn. Na recherchewerk bleek dat niet te kloppen. In de zaak is nog geen verdachte aangehouden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.