Muller en Winkelhorst schieten waterpoloërs naar kwartfinales OKT

De Nederlandse waterpoloërs hebben zich op het olympisch kwalificatietoernooi geplaatst voor de kwartfinales. Tegen Frankrijk leek de formatie van Harry van der Meer af te stevenen op een nederlaag, maar aan de hand van de Overijsselse kanonnen Jorn Muller en Jorn Winkelhorst werd er alsnog een gelijkspel uit het vuur gesleept: 11-11.

In het Zwemcentrum Rotterdam ging Frankrijk bij het ingaan van het laatste kwart nog ruim aan de leiding: 5-9. De buit leek binnen voor de Franse equipe, maar dat was buiten de veerkracht van Hengeloër Winkelhorst - tijdig hersteld van een blessure aan zijn oor - en Muller uit Zwolle gerekend. Het werd uiteindelijk nog 11-11, waardoor Oranje zeker is van een plek bij de beste vier in de groep.

Eerder op het OKT won Nederland van Duitsland en Roemenië. Tussendoor was er een stevige nederlaag tegen Kroatië. Nederland speelt nu in de poulefase nog tegen Rusland, evenals Kroatië en Nederland zeker van een plek in de volgende ronde.

Tokio

De top drie van het toernooi plaatst zich voor de Spelen in Tokio van later dit jaar. Naast Muller en Winkelhorst behoren ook Eelco Wagenaar (Hengelo) en Bilal Gbadamassi (Enschede) tot de selectie van Nederland.

Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN
Deel dit artikel: