Nieuws

Forum voor Democratie-aanhang verwelkomt campagnevoerende Baudet in Enschede

In het centrum van Enschede voerde politiek leider Thierry Baudet van Forum voor Democratie vandaag campagne in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Zo'n 450 mensen waren aanwezig op de Oude Markt in de binnenstad.
Baudet legde in Enschede uit waar zijn partij voor staat. "Wij willen de vrijheid terug. Voor ondernemers, maar ook voor scholieren, zodat zij weer naar school kunnen. En we willen stoppen met drie megaprojecten van Rutte: immigratie, klimaatplannen en Europese eenwording."

'Als vanouds' op de foto

Ook Andreas Bakir, fractievoorzitter van FVD Overijssel, sprak het publiek toe. Bakir is afkomstig uit Enschede en de nummer zeventien op de lijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Daarnaast introduceerde Baudet op het podium zijn nieuwe vriendin, oorspronkelijk afkomstig uit Enschede.
Er was veel handhaving aanwezig. Zij zagen erop toe dat de mensen afstand hielden tot elkaar en spraken mensen aan indien nodig. De sfeer bleef rustig. Ook al is Forum voor Democratie tegen de coronamaatregelen, toch hadden ze spatschermen opgehangen om coronaproof op de foto te kunnen. Zelf hield Baudet overigens niet consequent afstand tot zijn achterban, hij ging 'als vanouds' met ze op de foto.

Peiling

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op woensdag 17 maart. Bij de vorige verkiezingen, in 2017, behaalde Forum voor Democratie twee zetels. In de meeste actuele peilingen voor de komende verkiezingen komt de partij uit op ongeveer drie zetels.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.