Nieuws

Tiny houses worden in Dalfsen toegestaan op de boerderij

De aanbouw van een tiny house
De aanbouw van een tiny house © RTV Oost
In de gemeente Dalfsen mogen inwoners in het buitengebied op hun erf een tiny house bouwen. Een voorwaarde is dan dat op het erf 'landschapsontsierende gebouwen' worden gesloopt.
De gemeente denkt dat dit een oplossing kan zijn voor bijvoorbeeld jongeren, die zo zonder een grote investering op het erf van hun ouders te kunnen blijven wonen.

Veertig vierkante meter

Een nieuw te bouwen tiny house mag maximaal veertig vierkante meter worden, met een bijbehorend bouwwerk van tien vierkante meter. Daartegenover staat dat een gebouw van zeker 425 vierkante meter tegen de vlakte moet.
Door de sloopmaatregelen aan de bouw van de tiny houses te koppelen, verwacht de gemeente dat er geen wildgroei door deze maatregel komt.

Meer tiny houses

Verder onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om op nog meer plekken in de gemeente tiny houses te bouwen. Volgens de gemeente is daar belangstelling voor.
Verder is ook de mogelijkheid om woningen te splitsen in de gemeente gemakkelijker gemaakt. In eerste instantie was hier ook het idee om als compensatie gebouwen te slopen. Na kritiek is dat aangepast en is sloop niet meer nodig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.