Nieuws

Toch subsidie voor Zwartsluis Onder Zeil

Zwartsluis onder zeil
Zwartsluis onder zeil © RTV Oost / Wouter de Wilde
Het waterevenement Zwartsluis Onder Zeil krijgt dit jaar toch subsidie van de gemeente Zwartewaterland. In eerste instantie werd deze afgewezen, maar het college is op die beslissing teruggekomen.
Tijdens het evenement, dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd, komen zeilers uit het hele land in Zwartsluis bij elkaar. "Dit waterevenement is waardevol voor Zwartsluis en onze gemeente en sluit goed aan bij het Leefbaarheidsplan Zwartsluis en onze toeristische ambities", zegt burgemeester Eddy Bilder.

Afwijzing eerste aanvraag

De organisatie vroeg vorig jaar structurele subsidie voor het evenement aan. De gemeente Zwartewaterland wees dit toen af, omdat er op basis van de cultuurnota geen structurele subsidie mogelijk is. Toch vindt het gemeentebestuur Zwartsluis Onder Zeil van grote waarde.
"Zwartsluis Onder Zeil trekt bezoekers van heinde en verre", weet de burgemeester. "Zij zorgen voor reuring en bestedingen in Zwartsluis. Hoe langer zij blijven, hoe meer zij besteden. Dat is goed voor de werkgelegenheid in Zwartsluis. Zo draagt dit meerdaagse evenement dus bij aan onze economie en aan ons toeristische beleid."

2021 of 2023?

Met een eenmalige subsidie van 2.500 euro voor dit jaar kan de organisatie voorlopig verder. Overigens is het nog onzeker of Zwartsluis Onder Zeil door corona dit jaar doorgaat. Het staat op de planning voor het Hemelvaartsweekend, van 13 tot en met 16 mei. Mocht het niet doorgaan, dan kan de subsidie voor de organisatie van het evenement doorgeschoven worden naar 2023.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.