Nieuws

IN BEELD: Bedrijven in Oldenzaal krijgen inbrekers over de vloer

Twee bedrijven op het bedrijventerrein Hazewinkel in Oldenzaal zijn een maand geleden bezocht door inbrekers die veel schade aanrichtten om binnen te komen en uiteindelijk alleen maar een -relatief- klein geldbedrag hebben gestolen. De politie vermoedt dat beide inbraken door dezelfde daders zijn gepleegd. Van de inbraak zijn beelden. Wie weet meer?
De bedrijven waar werd ingebroken zijn Auto Bleeker aan de Hamburgstraat en Raab Karcher aan de Lübeckstraat. Bij Auto Bleeker werd een raam inclusief een zwaar metalen kozijn doorgezaagd om binnen te komen. Bij Raab Karcher werd een bord versleept, zodat de inbrekers vanaf de weg niet waren te zien toen ze een ruit kapot maakten.

Auto Bleeker

Er is bij het autobedrijf voor meer dan tienduizend euro schade aangericht. Opmerkelijk genoeg werd er geen enkele auto gestolen. Wel lagen overal de autosleutels en labels van de sleutels over de vloer. Er is een kleine tweeduizend euro aan contant geld gestolen. John Vlutters: "We doen eigenlijk nooit aan contante afrekeningen. Het geld voor auto's wordt gepind of overgeschreven."
Enorme rotzooi
John Vlutters, Auto Bleeker

Raab Karcher

Ook bij Raab Karcher meerdere duizenden euro's schade. Daar werden twee ramen vernield om binnen te kunnen komen en ook daar werd alleen contant geld gestolen. Beide bedrijven hebben na de inbraak de beveiliging nog eens goed onder de loep genomen en maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.
Niet mijn beste dag
Ralph Scholten, Raab Karcher

Bewakingsbeelden

Bewakingsbeelden van de inbraak bij bouwbedrijf Raab Karcher worden nu openbaar gemaakt. Wie herkent de inbrekers? Wie weet meer over de twee inbraken?
- Bel meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Oldenzaal een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier van de politie
- Wil je liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
- Anoniem tippen op internet kan via deze link
Opsporingsprogramma Onder de Loep
Opsporingsprogramma Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.