Sport

Documentaire 'De derde thermometer - FC Twente in Moskou' zondag op TV Oost

Het was onlangs erg koud in Overijssel, maar het was niets vergeleken met de extreme kou die op 17 februari 2011 Moskou teisterde. Die dag speelde FC Twente in de zestiende finales van de Europa League uit tegen Rubin Kazan, misschien wel de meest heroïsche Europese wedstrijd die de Enschedese club in haar historie heeft gespeeld.
Vanwege de extreme kou wordt het duel verplaatst naar het Luzhniki Stadion in Moskou, waar een verwarmd kunstgrasveld ligt. Maar kennelijk is er geen rekening gehouden met het koufront dat die dagen ook in Moskou heerst.

Afgelasten?

De UEFA-regels schrijven voor dat de betrokken clubs het recht hebben om de wedstrijd af te gelasten, als de temperatuur een uur voor aanvang lager is dan -15 graden. Vlak voor de aftrap wijst de thermometer van FC Twente -17,7 graden aan.
Jan van Halst en clubarts Gekie Meins zijn het erover eens: er wordt vandaag niet gevoetbald. Zo denkt Rubin Kazan er ook over. Maar de Europese bond beslist anders.

Zondagavond op TV Oost

In de FOX Sports DOC 'De derde thermometer – FC Twente in Moskou' blikken de hoofdrolspelers terug op één van de meest memorabele verhalen uit de clubgeschiedenis van FC Twente. De documentaire is zondagavond vanaf 20.30 uur te zien op TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.