Nieuws

Het gemeentehuis in Dalfsen is vanaf mei voor iedereen toegankelijk

Bodem noodfonds Dalfsen nog niet in zicht
Bodem noodfonds Dalfsen nog niet in zicht © RTV Oost / Kevin Drieze
Eind februari wordt er gestart met de werkzaamheden aan het voorplein bij het gemeentehuis in Dalfsen. In mei moet de oplevering plaatsvinden.
Het gemeentebestuur liet jaren geleden meerdere opties uitwerken voor de verbouwing van het voorplein. Na enige ophef over het totale kostenplaatje van 350.000 euro ging de gemeenteraad akkoord met het plan. Ook Platform Gehandicapten Dalfsen roerde zich in het debat rondom de verbouwing van het voorplein.

Opdracht onmogelijk

“Het gemeentehuis was jarenlang voor veel mensen slecht toegankelijk”, zegt Gerard Hullegie van Platform Gehandicapten Dalfsen. De steile helling zorgde ervoor dat rolstoelgebruikers de deuren van het gemeentehuis moeilijk konden bereiken.
“Om aandacht voor dit probleem te vragen hebben we raadsleden de opdracht gegeven om in een rolstoel naar de toegangsdeur te komen. Voor sommigen was dit zelfs onmogelijk.”

‘Iedereen is gelijk’

Hullegie is dan ook blij met de aanpak van het voorplein. “Het wordt eindelijk voor alle mensen toegankelijk. Ieder mens is gelijk en moet op een eenvoudige manier het gemeentehuis kunnen bereiken. Dat is wat mij betreft het belangrijkst."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.