Laswerkzaamheden oorzaak zeer grote brand in loods in Laag Zuthem

Er heeft een zeer grote brand gewoed in Laag Zuthem. Aan de N35 tussen Wythmen en Heino stond een loods in brand. De brand ontstond door laswerkzaamheden aan een auto. Een man heeft nog geprobeerd de auto naar buiten te duwen. Daarbij liep hij lichte brandwonden op. Hij is behandeld door ambulancepersoneel en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Volgens woordvoerder Maurice van Zoelen moet de loods waarin de brand ontstond als verloren worden beschouwd. "Om die loods stonden nog meer gebouwen. Het was even spannend maar die hebben we weten te behouden." Het sein brandmeester in inmiddels gegeven.

Vuur onder controle

In de loods die vanavond in brand vloog waren meerdere bedrijven gevestigd. Om welke bedrijven het gaat, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de brand na het uitbreken zich snel verspreidde. De brandweer liet de loods gecontroleerd uitbranden.

Vanuit de verre omtrek waren kort na het uitbreken van de brand dikke zwarte wolken te zien.

Oproep brandweer

De brandweer deed direct een oproep aan mensen om niet naar de brand, dicht bij de N35, te komen kijken. Een oproep die volgens Van Zoelen wel degelijk nodig was, ondanks de avondklok die om negen uur vanavond in ging. "Het is bijzonder rustig gebleven, maar verbaas je niet hoeveel mensen naar zo'n brand kunnen komen kijken", aldus Van Zoelen.

Mensen die last hebben van de rook krijgen het verzoek ramen en deuren te sluiten en waar mogelijk mechanische ventilatie uit te schakelen. De brandweer roept mensen op vooral niet te komen kijken naar de brand.

Grote brand in loods in Laag Zuthem (Foto: NewsUnited/Stefan Verkerk)
Grote brand in loods in Laag Zuthem (Foto: NewsUnited/Stefan Verkerk)
Meer over dit onderwerp:
LAAG ZUTHEM SALLAND 112 NIEUWS
Deel dit artikel: