nieuws

Spelers GA Eagles op tijd fit voor Fortuna

De spelers van GA Eagles zijn goed hersteld van de slijtageslag tegen VVV-Venlo van afgelopen dinsdag. Toen knikkerde de Deventer ploeg de bezoekers uit Limburg uit de beker na het nemen van strafschoppen.

Verrassing in opstelling

"De spelers hadden even wat rust en behandeling nodig, maar iedereen is fit (buiten de langdurig geblesseerde Gerritsen Mulkes red.) genoeg om te spelen", aldus trainer Erik ten Hag. Ook routinier Jan Kromkamp is weer fit. Het is echter niet aannemelijk dat hij in de basis zal starten. "We gaan straks bekijken hoe we gaan spelen tegen Fortuna. Het kan zijn dat we met een verrassing komen", besluit Ten Hag. Dat kan betekenen dat Antonia opnieuw op de bank moet beginnen bij GA Eagles. De vleugelspeler was dinsdag belangrijk als invaller. En die rol is mogelijk weer voor hem weggelegd.

Derde uitzege

Go Ahead kan vrijdag in Sittard haar derde zege op vreemde bodem van het seizoen boeken. Eerder werden Almere City FC en FC Oss al verslagen. De Deventer ploeg presteert beter in uitwedstrijden dan in de eigen Adelaarshorst. En dat is een noviteit bij Go Ahead, dat de laatste jaren nauwelijks wist te winnen op vreemde bodem.
Noodlijdende Fortuna in middenmoot  
Fortuna Sittard staat negende in de Jupiler League en heeft drie punten minder dan GA Eagles. Fortuna is de enige ploeg in deze competitie die punten wist af te snoepen van koploper Helmond Sport. Deze week kwam Fortuna vooral in het nieuws door de mogelijke overname van Qatarese investeerders. Het bestuur van de noodlijdende club heeft de onderhandelingen stopgezet, nadat diverse toezeggingen niet waren nagekomen. Fortuna verkeert momenteel in financieel zwaar weer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.