nieuws

Nieuw onderzoek in moordzaak W. Almelo

Ondanks de verklaringen van vijf DNA-deskundigen, is er nog verder onderzoek nodig in de Almelose moordzaak Nathalie W.. Dat bleek vandaag voor de rechtbank in Almelo.
De vijf deskundigen werden, voor een volle zaal met belangstellenden, uitgebreid gehoord over DNA-sporen die gevonden zijn op het lichaam, kleding van het slachtoffer en een kapotgeslagen stoel die naast het slachtoffer lag. Drie deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut en twee deskundigen van een Amerikaans bureau verklaarden uitgebreid over de aangetroffen sporen.

Veel DNA-materiaal van verdachte

Omdat het onderzoek opnieuw vragen heeft opgeroepen, geeft de rechtbank de opdracht om voor 9 november, de dag van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak, dat extra onderzoek af te ronden. Uit de verhoren van de deskundigen kwam naar voren dat er veel DNA-materiaal van de verdachte is aangetroffen op de kleding en lichaam van het slachtoffer.

Ook DNA van een onbekende man

Nathalie W. werd met een stoel op het hoofd geslagen voordat ze gewurgd werd. Opmerkelijk is dat er in haar hals niet alleen DNA is aangetroffen van de verdachte ex-vriend, maar ook van een onbekend gebleven man. Het is onder andere naar die DNA-sporen dat verder onderzoek nodig is.

Verdachte ontkent moord

De strafzaak rond de gewelddadige dood van Nathalie W. loopt al lange tijd. De jonge vrouw werd op 12 december 2010 levenloos aangetroffen in haar woning. Haar 2-jarig dochtertje bevond zich ook in de woning. De ex-vriend werd al snel aangehouden en zit sindsdien vast. Hij ontkent, maar heeft inmiddels wel verklaard dat hij kort voor haar dood, bij Nathalie W. is blijven slapen. Hoe het bloed van het slachtoffer op zijn kleding terecht kwam, weet de man niet. Hij zegt dat hij de kleding uit de kast haalde nadat ze seks hadden gehad.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.