nieuws

Media Markt Hengelo zondag niet open

De Media Markt op Plein Westermaat in Hengelo mag zondag niet meedoen aan een landelijke btw-actie van de elektronicaketen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag in kort geding besloten.
De elektronicaketen had het kort geding aangespannen, omdat de gemeente Hengelo weigerde een ontheffing te geven voor een extra koopzondag. Daarin werd de gemeente door de rechtbank in het gelijk gesteld. Vestigingsmanager Venhuis van Media Markt Hengelo is teleurgesteld over de uitspraak van de rechter, maar legt zich er bij neer. Hij noemt de uitkomst van het kort geding heel slecht voor het vestigingsklimaat in Hengelo. 'De gemeente jaagt de eigen inwoners nu weg uit de stad naar Enschede' Volgens Venhuis heeft dat gevolgen voor de economische positie van Hengelo.

Wel ruimte in Enschede

Andere ondernemers zullen de houding van de gemeente meenemen in hun overwegingen om naar Hengelo te komen, denkt Venhuis. 'Ondernemers kunnen zich beter vestigen in Enschede. Daar krijgen ze wel de ruimte die ze nodig hebben.
De btw-actie van de Media Markt is vandaag, morgen en zondag. Venhuis zegt in de huidige moeilijke tijden de omzet op zondag niet te kunnen missen. Hij heeft echter geen andere keus dan zondag de deuren te sluiten.

Drie extra koopzondagen

Een woordvoerster van de gemeente Hengelo spreekt tegen dat de gemeente niet meedenkt met ondernemers. 'Het college is onlangs nog, in overleg met alle ondernemers op Plein Westermaat, akkoord gegaan met drie extra koopzondagen', stelt zij.
Die extra koopzondagen zijn ingelast vanwege de werkzaamheden op Plein Westermaat. De Ikea wordt verbouwd, waardoor tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn. 'Om de drukte te spreiden over de zaterdag en de zondag zijn er drie extra koopzondagen bijgekomen.' De gemeente hoopt dat op die manier de parkeeroverlast beperkt blijft op het plein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.