Nieuws

Middenstanders Steenwijk roepen burgemeester Bats op om opening op 3 maart mogelijk te maken

Middenstand Steenwijkerland wil dat weer meer fysiek winkelen wordt toegestaan
Middenstand Steenwijkerland wil dat weer meer fysiek winkelen wordt toegestaan © Archieffoto RTV Oost
In de landelijk aanzwellende roep om versoepeling van de coronamaatregelen vragen ondernemers in Steenwijk burgemeester Rob Bats zijn invloed aan te wenden om een opening op 3 maart mogelijk te maken. De stichting Steenwijk Vestingstad doet een dringende oproep op de burgemeester om hen te steunen en via het overleg van de veiligheidsregio of op een andere manier het kabinet te bewegen een opening op 3 maart mogelijk te maken.
De stichting wil dat de winkeliers, de kappers, de horecaondernemers en de cultuursector weer op een verantwoorde en gastvrije manier hun klanten en bezoekers kunnen ontvangen. Daarvoor liggen per sector 'slimme plannen en maatregelen' klaar, die volgens de stichting Steenwijk Vestingstad "bewezen effectief" zijn.

'Gezond verstand'

De stichting vindt dat Steenwijk zo snel mogelijk terug moet naar een situatie waarin mensen elkaar kunnen treffen zonder zich zorgen te hoeven maken over corona. Daarbij verwijzen de ondernemers naar de situatie van voor de lockdown, waar de retail, horeca en cultuur ook gewoon geopend waren en er blijk werd gegeven dat met "gezond verstand en goede maatregelen" gezorgd kon worden voor een gastvrije en veilige binnenstad.
De ondernemers willen rond de opening dezelfde voorzorgsmaatregelen instellen als die gelden voor de essentiële winkels. Dat zijn anderhalve meter afstand houden, zowel binnen als buiten de onderneming, gericht aankopen doen, bezoek plannen en zo veel mogelijk alleen komen, thuisblijven bij verkoudheid en griepklachten en maximaal een klant per tien vierkante meter.
Volgens Steenwijk Vestingstad bewijzen klanten in de winkels die nog wel geopend zijn dat zij zich aan strikte regels kunnen houden. "Click en collect is een voorzichtige stap richting openstellen, de volgende stap moet zijn dat op 3 maart de ondernemers hun zaken weer kunnen openen", stelt de stichting in de oproep.

Nog geen reactie burgemeester

Of de dringende oproep op de steun van burgemeester Bats kan rekenen is niet bekend. De oproep van de stichting Steenwijk Vestingstad is nog niet beantwoord.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.