PEC Zwolle neemt per direct afscheid van John Stegeman

PEC Zwolle heeft trainer John Stegeman ontslagen. De club doet dat na de 3-2 nederlaag bij FC Emmen.

De teleurstellende sportieve prestaties zijn volgens de club reden voor het ontslag. PEC Zwolle bivakkeert op een veilige dertiende plaats in de eredivisie, maar wist de laatste vijf duels niet te winnen.

Technisch manager Mike Willems laat in een eerste reactie weten dat de nederlaag tegen Emmen de spreekwoordelijke druppel is die de emmer deed overlopen. Eerder werd al besloten het contract met de trainer niet te verlengen. Voorlopig gaat PEC Zwolle door met de huidige staf. Er wordt nog gekeken of er eerst een interim-trainer voor de groep gaat staan, of dat er gelijk een oplossing voor de lange termijn komt.

Het huwelijk tussen John Stegeman en PEC Zwolle kende vanaf het begin af aan al krasjes. De overstap van aartsvijand Go Ahead Eagles naar Zwolle werd breed uitgemeten. Mede omdat zijn vertrek in Deventer volgde na de dag dat hij promotie met die club misliep.

In zijn eerste seizoen stond PEC Zwolle op de vijftiende plaats op het moment dat corona roet in het eten gooide. Daarvoor kwam trainer John Stegeman vooral in het nieuws omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur stapte en daarbij een lantaarnpaal raakte.

Meer over dit onderwerp:
PEC ZWOLLE BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: