Betaald voetbal

Bram van Polen na ontslag Stegeman: "We hebben hem wel laten vallen"

Aanvoerder Bram van Polen reageerde vanochtend op het ontslag van trainer John Stegeman bij PEC Zwolle. Hij legt de schuld ook bij de spelers, maar weet inmiddels hoe het werkt in de voetballerij.
"Op een gegeven moment wordt de druk wel zo groot en er zijn natuurlijk al meerdere dingen voorgevallen met de trainer. En dan kun je het op een gegeven moment misschien niet meer tegenhouden. Maar het is wel heel triest, je weet dat het zo werkt in de voetballerij dat dan de trainer eruit gaat, maar je gaat niet 25 voetballers ontslaan. Zo werkt het nou eenmaal. Je laat uiteindelijk wel je trainer vallen, zo voel ik dat en ik denk dat iedereen dat zo voelt."

Tussen de oren

Van Polen denkt dat de kwaliteit er wel is bij PEC, maar dat het er nog niet uitkomt: "Het zit vooral tussen de oren bij een hoop jongens. Wij kunnen het echt wel en we laten het bij vlagen echt wel zien. Alleen veel te weinig. Maar met gisteren als totaal dieptepunt was het voetbal gewoon heel matig, ja."

Heel goed mens

Ook aan de kwaliteiten van Stegeman lag het volgens de aanvoerder niet: "Hij heeft de kwaliteiten zeker wel, alleen vond ik dat hij op een gegeven moment...onzeker is een veel te groot woord. Hij miste nog wel eens dat hij er echt boven stond dan. Het is een heel goed mens en ik hoop dat er nu een last van zijn schouders is gevallen."

Voordeur

"We hadden gehoopt het seizoen mooi en netjes met elkaar af te kunnen sluiten en dat hij door de voordeur weg zou kunnen gaan. Alleen hebben wij hem daarin wel in de steek gelaten", aldus Van Polen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.