Nieuws

"Bizar en onbehoorlijk": verkiezingsborden SP en PvdD overplakt door Forum voor Democratie

Een verkiezingsposter van de SP die is voorzien van de beeltenis van Thierry Baudet
Een verkiezingsposter van de SP die is voorzien van de beeltenis van Thierry Baudet © Ginopress
Voor de aanhangers van Forum voor Democratie die vandaag verkiezingsposters van de SP in Hengelo hebben overplakt, liggen nieuwe SP-posters klaar om de schade te herstellen. Dat zegt raadslid Vincent Mulder als hij hoort dat verkiezingsborden van zijn partij zijn voorzien van onder anderen de beeltenis van Thierry Baudet.
Niet alleen verkiezingsborden van de SP zijn overplakt, ook borden van Partij voor de Dieren zijn door FvD toegeëigend. Om hoeveel borden het gaat, is niet bekend.
Verkiezingsborden van de Partij voor de Dieren en de SP zijn overplakt door Forum voor Democratie
Verkiezingsborden van de Partij voor de Dieren en de SP zijn overplakt door Forum voor Democratie © Ginopress
Ik schrik daar echt van
Vincent Mulder, raadslid SP
Gisteren gingen leden van de SP in Hengelo op pad om de partij richting de Kamerverkiezingen in maart onder de aandacht te brengen. "Wij mogen van de gemeente op zo'n twintig plekken borden plaatsen", legt Mulder uit. "Die borden zijn van ons, daar mogen anderen niet zomaar overheen plakken. Ik schrik daar echt van."

Ondemocratisch vandalisme

Vincent Mulder reageert boos als hij op de hoogte gesteld wordt van wat in eerdere gevallen ook wel eens is bestempeld als ondemocratisch vandalisme. "Ik vind het bizar en een grof schandaal", zegt Mulder die vindt dat de beplakkers zich kapot moeten schamen. "Het is onbehoorlijk en geen goede manier om een verkiezingscampagne te voeren."
Ook verkiezingsposters van de Partij voor de Dieren in Hengelo zijn overplakt door FvD
Ook verkiezingsposters van de Partij voor de Dieren in Hengelo zijn overplakt door FvD © Ginopress
Maar hij heeft een eenvoudige oplossing voor ze. De aanhangers van Baudet kunnen zich melden bij de SP. Dan krijgen ze nieuwe SP-posters die ze dan weer netjes over de beeltenissen van Baudet mogen plakken.
Wie moet ik hiervoor aansprakelijk stellen
Vincent Mulder, raadslid SP
Of dat ook gaat gebeuren, durft Mulder niet te voorspellen. Hij kent de daders niet. "Ik weet niet wie ik hiervoor aansprakelijk moet stellen." Morgen zal hij de borden die door de SP in Hengelo zijn geplaatst langs gaan om te zien hoeveel borden daadwerkelijk zijn beplakt door Forum voor Democratie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.