nieuws

FC Twente fit voor topper tegen Ajax

FC Twente kan zaterdag gewoon beschikken over Robbert Schilder en Willem Janssen. Het tweetal kampte met lichte blessures maar zijn nu wel fit voor de topper tegen Ajax.
In de Amsterdam ArenA staat Nicolai Mihaylov onder de lat. De Bulgaarse doelman heeft wat last van de rug maar dat is geen beletsel. In een persconferentie, vrijdag, benadrukte trainer Steve McClaren dat de wedstrijd nog zeker niet beslissend is in de competitie. "Daarvoor is het nog veel te vroeg."

Spelopvatting

FC Twente staat na zes gespeelde duels al zes punten voor op de Amsterdammers. De oefenmeester roemde de spelopvatting van Ajax en is onder de indruk van de nieuwe aankopen Poulsen en Babel. "Het wordt hoe dan ook een wedstrijd tussen twee topteams in de eredivisie. Wie er wint is niet te zeggen. Soms speel je fantastisch en verlies je toch. Op een ander moment pak je de winst na een slechte pot voetbal."

Meetmomenten

Middenvelder Wout Brama kijkt uit naar het treffen met Ajax. "Die ploeg speelt bij vlagen fantastisch positiespel maar dat kunnen wij ook. Het kan dus een mooie wedstrijd worden." Het is ook de eerste van drie zware wedstrijden met na Ajax het Europa League-duel in Zweden tegen Helsingborg en daarna de competitiewedstrijd tegen AZ. "Dat zijn inderdaad goede meetmomenten."aldus de Almeloër voor de microfoon van RTV Oost dat Ajax-FC Twente zaterdagavond vanaf kwart voor negen op Radio Oost live uitzendt.     

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.