nieuws

Vrouwen FC Twente met ruime cijfers langs PEC Zwolle

De FC Twente Vrouwen blijven ook na speelronde vijf de koploper in de BeNeLeague. In het IJsseldelta Stadion was de formatie van trainer Arjan Veurink met 5-2 veel te sterk voor provinciegenoot PEC Zwolle.
FC Twente had in de eerste helft geen kind aan PEC Zwolle. Na negen minuten spelen opende Marlous Pieëte de score namens de ploeg uit Enschede. Na een aantal grote kansen van Ellen Jansen werd de score verdubbeld door Anouk Dekker. Halverwege de eerste helft was er een rode kaart voor Larissa Wigger na een forse overtreding op Marianne van Brummelen. Maar tegen de elf van PEC bleef Twente het doel vinden, 3-0 werd het wederom door Anouk Dekker. Vlak voor rust deed PEC iets terug, Lisanne Vermeulen tekende voor de 3-1.
In de tweede helft was Anouk Dekker voor de derde keer trefzeker. Keeper Nadja Olthuis stond te ver voor haar goal en van een flinke afstand schoot Dekker de FC Twente Vrouwen naar een 4-1 voorsprong. Ook Marlous Pieëte werkte in het tweede bedrijf aan haar doelsaldo, 5-1. In de slotfase maakte ook Lisanne Vermeulen haar tweede goal van de avond en zo werd de eindstand bepaald op 5-2.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.