nieuws

Punt voor Heracles in penaltyfestijn met ADO

Heracles Almelo en ADO Den Haag hebben de toeschouwers in het Polman Stadion zaterdag getrakteerd op een spektakelstuk. De doelpuntrijke wedstrijd met kansen over en weer leverde uiteindelijk geen winnaar op, 3-3. Heracles blijft daardoor steken op één overwinning.

Eigen doelpunt Duarte zorgt voor record

De toeschouwers hadden in de eerste 45 minuten moeite om alle ontwikkelingen bij te houden, zo snel volgden de kansen en doelpunten elkaar op. ADO kwam na 10 minuten op voorsprong, door een eigen doelpunt van Lerin Duarte. De middenvelder van Heracles kreeg de bal ongelukkig voor zijn voeten nadat Tom Beugelsdijk een vrije trap van Danny Holla had doorgekopt. Onder druk van Kenneth Omeruo tikte Duarte de bal achter zijn keeper Remko Pasveer. Het was voor Heracles overigens al de 22e eredivisiewedstrijd op rij met een tegendoelpunt, een evenaring van het 'clubrecord' uit het seizoen 1962-1963.
    

Hoofdrol scheidsrechter Dierick

De Belgische arbiter Christof Dierick drukte daarna een belangrijk stempel op de wedstrijd door in korte tijd drie strafschoppen toe te kennen, meestal voor vrij onschuldige vergrijpen. Door twee keer Willie Overtoom en aan de andere kant Holla stond het binnen enkele minuten ineens 2-2. Daarmee was het spektakel nog lang niet voorbij in Almelo, want in de 32e minuut zette Ninos Gouriye de thuisclub voor het eerst op voorsprong (3-2). De rechtsbuiten van Heracles miste op slag van rust, na een fraai uitgespeelde aanval, een enorme kans op 4-2.

Pech voor doelmannen

Bij ADO viel doelman Gino Coutinho, net hersteld van een knieblessure, na een uur uit met een bovenbeenblessure. Robert Zwinkels, die vorige week tegen Ajax al onder de lat stond, mocht daardoor opnieuw opdraven. Hij zag hoe ploeggenoot Holla in de 73e minuut uit een van richting veranderde vrije trap de 3-3 liet aantekenen. In de slotfase kregen beide ploegen kansen om de winst naar zich toe te trekken, maar het spektakelstuk bleef uiteindelijk zonder winnaar.

Heracles Almelo - ADO Den Haag 3-3

0-1 Lerin Duarte (11)
1-1 Willie Overtoom (20, pen)
1-2 Danny Holla (24, pen)
2-2 Willie Overtoom (29, pen)
3-2 Ninos Gouriye (32)
3-3 Danny Holla (73)
Geel: Te Wierik, Overtoom, Dorda (Heracles), Holla, Wormgoor, Chery, Omeruo, Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Scheidsrechter: Dierick (BEL)
Opstelling Heracles Almelo: Pasveer, Dorda, Rienstra, Te Wierik, Duarte, Bruns, Quansah, Overtoom, Gouriye (Pedro/78), Armenteros (Castillion/78) en Everton.
Opstelling ADO Den Haag: Coutinho (Zwinkels/59), Wormgoor, Omeruo, Holla, Jansen (Vicento/72), Meijers, Poepon (Visser/87), Toornstra, Chery, Beugelsdijk, Van Duinen.
   

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.