Nieuws

Burgemeester Snijders van Zwolle positief getest op corona

Burgemeester Peter Snijders
Burgemeester Peter Snijders © Marijke Geerligs
Burgemeester Peter Snijders van Zwolle is positief getest op corona. "Op dit moment voel ik me relatief goed en heb ik alleen wat lichte verkoudheidsklachten." Snijders blijft voorlopig thuis, zijn taken worden overgenomen door zijn plaatsvervangers.
Afgelopen weekend kreeg Snijders, die ook voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland is, lichte verkoudheidsklachten. Hij is meteen thuis in quarantaine gegaan en heeft zich gisteren laten testen. Nu is dus bekend dat de testuitslag positief is.

"Virus niet onderschatten"

"Ondanks de voorzorgsmaatregelen blijkt maar weer dat we het virus niet moeten onderschatten", zegt Snijders. "Ik ben blij dat ik mij snel heb laten testen en hierdoor weet waar ik aan toe ben. Daarbij doe ik bij deze ook de oproep om je vooral te laten testen, ook bij de geringste klachten."
"Ik blijf samen met mijn gezin thuis totdat ik geen symptomen meer heb en hersteld ben. Op dit moment voel ik me relatief goed en heb ik alleen wat lichte verkoudheidsklachten. Mijn taken worden overgenomen door prima collega's, zodat het werk voor de stad en regio gewoon door kan gaan."
Snijders is voor zover bekend de vierde Overijsselse burgemeester die positief is getest op corona. Onno van Veldhuizen (Enschede), Patrick Welman (Oldenzaal) en Arjen Gerritsen (Almelo) testten eerder positief.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.